Національна асоціація кредитних спілок України
головна сторінка
принципи діяльності
умови членства
фінансові послуги
умови надання фінансових послуг
споживачам фінансових послуг
органи управління
звітність та аудит за 2020 рік
звітність та аудит за 2019 рік
звітність та аудит за 2018 рік
звітність та аудит за 2017 рік
звітність та аудит за 2016 рік
звітність та аудит за 2015 рік
звітність та аудит за 2014 рік
звітність та аудит за 2013 рік
звітність та аудит за 2012 рік
звітність та аудит за 2011 рік
контактна інформація
 

Попередження про можливі наслідки згідно із законодавством України для споживачів у разі користування фінансовою послугою з надання споживчого кредиту

 

1) Користування споживачем послугою з надання споживчого кредиту  передбачає необхідність укладання Споживачем:

- Договору про споживчий кредит,

- договору  щодо забезпечення виконання Споживачем зобов’язання перед Кредитною спілкою «Довіра» за договором про споживчий кредит.

 

Якщо розмір споживчого кредиту не перевищує розмір мінімальної заробітної плати, зміст Договору про споживчий кредит відповідає змісту Примірного договору про споживчий кредит («Мікрокредит») (загальний розмір кредиту за яким не перевищує розміру однієї мінімальної заробітної плати). Для кредитів у розмірі, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати, зміст Договору про споживчий кредит відповідає змісту Примірних договорів про споживчий кредит (загальний розмір кредиту за яким перевищує розміру однієї мінімальної заробітної плати) на умовах надання кредиту або кредитної ліній. Зазначені Примірні договори про споживчий кредит містяться на цьому вебсайті у розділі « Фінансові послуги».

У разі прострочення Споживачем у період з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), виконання зобов’язань за Договором про споживчий кредит Споживач звільняється від відповідальності, передбаченої п. 8.4., 8.5., 8.7. такого Договору, за таке прострочення.

 

Кредитна спілка «Довіра» та/або Споживач Договору звільняється від відповідальності за порушення зобов'язання за Договором споживчого кредиту, якщо доведе, що це порушення сталося внаслідок випадку або форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), що засвідчуються Торгово-промисловою палатою України та уповноваженими нею регіональними торгово-промисловими палатам.

 

Кредитна спілка не несе відповідальність за збитки або іншу пряму чи непряму шкоду, завдану Споживачу при виконанні Кредитною спілкою обов’язків суб'єкта первинного фінансового моніторингу, визначених Законом України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення", а також виконання Кредитною спілкою вимог, законодавства про санкції.

 

Споживач несе відповідальність за достовірність поданої ним інформації в процесі отримання кредиту самостійно.

 

Порушення Споживачем виконання зобов'язання щодо повернення споживчого кредиту може вплинути на кредитну історію та ускладнити отримання споживчого кредиту надалі.

 

 

 

 

 

2) Кредитна спілка «Довіра» попереджає про те, що:

- їй забороняється вимагати від Споживача придбання будь-яких товарів чи послуг від Кредитної спілки «Довіра» або спорідненої чи пов'язаної з нею особи як обов'язкову умову надання споживчого кредиту;

 

- Споживач для прийняття усвідомленого рішення щодо отримання споживчого кредиту на запропонованих умовах має право розглянути альтернативні різновиди споживчих кредитів та фінансових установ

 

- всі зміни до укладених сторонами договорів про споживчий кредит можуть бути внесені тільки за згодою Споживача та Кредитної спілки «Довіра»

 

- Споживач має право відмовитися від отримання рекламних матеріалів засобами дистанційних каналів комунікації

 

- Кредитна спілка «Довіра» не несе відповідальність за додаткові витрати, які може понести Споживач під час сплати ним платежів за користуванням кредитом використовуючи інші фінансові установи як посередників, зокрема комісії банків за розрахунково-касове обслуговування, комісії платіжних терміналів, або платіжних систем. 

 

- Споживач не має права за власною ініціативою в односторонньому порядку продовжувати строк кредитування або строк виплати кредиту.

 

Споживач має право звертатися до Кредитної спілки «Довіра» з письмовим клопотанням про перенесення строків платежів (повернення кредиту та/або сплати процентів) у разі виникнення тимчасових фінансових або інших ускладнень з незалежних від Споживача причин.

 

У разі письмового звернення Споживача щодо перенесення строків платежів (повернення кредиту та/або сплати процентів) у зв’язку з виникненням тимчасових фінансових або інших ускладнень Кредитна спілка «Довіра» зобов’язана розглянути таке звернення протягом 15 робочих днів та дати чітку і однозначну відповідь. У будь-якому випадку перенесення строків платежів (повернення кредиту та/або сплати процентів) оформляється додатковим договором.

 

У будь-якому випадку перенесення строків платежів (повернення кредиту та/або сплати процентів) оформляється додатковим договором.

 

Обов'язковою умовою перенесення строків платежів (повернення кредиту та/або сплати процентів) є збільшення процентів за користування кредитом до 61% річних від суми залишку кредиту за кожен день користування кредитом.

 

Порядок розгляду кредитною спілкою звернень (скарг) споживачів щодо послуги споживчого кредиту:

Споживач має право звернутись до Кредитної спілки «Довіра» зі скаргою за адресою кредитної спілки: 93500, Луганська область, Новоайдарський район, смт.Новоайдар,вул.Незалежності,б.4;

У разі звернення Споживача до Кредитної спілки «Довіра» із зверненням (скаргою), голова правління кредитної спілки має розглянути таку скаргу та надати споживачеві обґрунтовану відповідь на неї протягом 30 календарних днів від дати її отримання відповідно до законодавства. Також, таке звернення (скарга) має бути розглянуто ревізійною комісією кредитної спілки  на найближчому після його (її) надходження засіданні з подальшим поданням висновків на розгляд компетентних органів кредитної спілки або надання письмової відповіді споживачу безпосередньо протягом місяця;

Споживач має право звернутись із зверненням (скаргою) (у тому числі щодо наявності в договорах умов, що обмежують права споживачів фінансових послуг), до органів, які здійснюють державне регулювання ринків фінансових послуг, та їх посадових осіб, зокрема, до Національного банку України за адресою: 01601,м. Київ-8, вул.Інститутська,б.11-б. Посилання на розділ "Захист прав споживачів" на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку https://bank.gov.ua/ua/consumer-protection.

 

 

 

 

 


Інформація про істотні характеристики послуг споживчого кредиту

 

 

 

КРЕДИТНА СПІЛКА «ДОВІРА»

 

Додаток 1
до Положення про інформаційне
забезпечення фінансовими установами
споживачів щодо надання послуг
споживчого кредитування
(пункт 17 розділу II)

ІНФОРМАЦІЯ
про істотні характеристики послуги з надання мікрокредиту (ця інформація містить загальні умови надання фінансовою установою мікрокредиту та не є пропозицією з надання цих послуг. Запропоновані індивідуальні умови залежатимуть від результатів оцінки фінансовою установою кредитоспроможності, проведеної на підставі отриманої від споживача інформації та з інших джерел за наявності законних на це підстав)

I. Загальна інформація

Таблиця

№ з/п

Вид інформації

Інформація для заповнення фінансовою установою

1

2

3

1

I. Інформація про фінансову установу

2

Найменування

Кредитна спілка «Довіра»

3

Номер і дата видачі ліцензії/свідоцтва

Ліцензія «ЗАЛУЧЕННЯ ФІНАНСОВИХ АКТИВІВ ІЗ ЗОБОВ'ЯЗАННЯМ ЩОДО НАСТУПНОГО ЇХ ПОВЕРНЕННЯ» (дата рішення: 26.01.2017 року (розпорядження Нацкомфінпослуг № 162)

Ліцензія «НАДАННЯ КОШТІВ У ПОЗИКУ, В ТОМУ ЧИСЛІ І НА УМОВАХ ФІНАНСОВОГО КРЕДИТУ» (дата рішення: 16.03.2017 року (розпорядження Нацкомфінпослуг № 607)

Серія та номер Свідоцтва про реєстрацію фінансової установи КС № 260            

Дата видачі Свідоцтва про реєстрацію фінансової установи 15.06.2004 року                     

4

Адреса

93500, Луганська обл., смт. Новоайдар, вул. Незалежності, 4

5

Номер контактного(них) телефону(ів)

            (06445) 9-29-98

6

Адреса власного вебсайта

https://www.doviran.naksu.org

7

II. Основні умови мікрокредиту

8

Цільова група споживачів

     Члени КС «Довіра»

9

Сума/ліміт кредиту, грн

  Від 500 грн. до розміру однієї мінімальної заробітної плати, установленої на день укладення договору про споживчий кредит

10

Строк кредитування, дн./міс.

          Від 3 до 12 місяців

          Понад 12 місяців

11

Реальна річна процентна ставка, відсотки річних

                     79.6 %

12

Розмір власного платежу споживача (за наявності), відсотки від суми кредиту

                      відсутній

13

Спосіб надання кредиту

 Готівковим або безготівковим шляхом на рахунок

14

Умови автоматичного продовження строку дії кредитного договору

                      ні

15

III. Інформація про орієнтовну загальну вартість мікрокредиту для споживача

16

Загальні витрати за кредитом [уключаючи відсотки за користування кредитом, комісії фінансової установи та інші витрати споживача на супровідні послуги фінансової установи, кредитного посередника (за наявності) та третіх осіб], грн

              

                  до   2290 грн.

17

Орієнтовна загальна вартість кредиту для споживача за весь строк користування кредитом (сума кредиту та загальні витрати за кредитом), грн

 

                  до  8790 грн.

18

IV. Порядок повернення мікрокредиту

19

Періодичність погашення:

             

20

суми кредиту

              щомісячно

21

відсотків, комісій та інших платежів за користування кредитом

              щомісячно

22

Гіперпосилання на вебсторінку фінансової установи, де зазначені способи погашення кредиту, за наявності

https://www.doviran.naksu.org

23

Попередження: споживач повертає суму кредиту, комісії та відсотки за його користування відповідно до умов договору та вимог законодавства України

24

V. Можливі наслідки в разі невиконання споживачем обов'язків за договором про мікрокредит

25

Відповідальність за прострочення виконання та/або невиконання умов договору [уключаючи неустойку (штраф, пеню)]

     ( штрафи,пені)  ні

26

Інші заходи:

27

право фінансової установи у визначених договором випадках вимагати дострокового погашення платежів за споживчим кредитом та відшкодування збитків, завданих йому порушенням зобов'язання

28

VI. Права споживача згідно із законодавством України

29

До укладення договору:

30

отримання від фінансової установи пояснень з метою оцінки договору про мікрокредит з огляду на потреби та фінансовий стан споживача

31

безкоштовне отримання на вимогу споживача копії проекту договору про мікрокредит в електронному вигляді, крім випадків, коли фінансова установа не бажає продовжувати процес укладення договору зі споживачем

32

звернення до фінансової установи щодо ознайомлення з інформацією, на підставі якої здійснюється оцінка кредитоспроможності споживача, уключаючи інформацію, що міститься в бюро кредитних історій

33

Після укладення договору:

34

відмова від договору про споживчий кредит протягом 14 календарних днів із дня укладення цього договору (у разі відмови від такого договору споживач сплачує відсотки за період із дня одержання коштів до дня їх повернення за процентною ставкою, установленою цим договором, та вчиняє інші дії, передбачені Законом України "Про споживче кредитування" або договором)

 

           так

35

Обов'язковою умовою для укладення договору щодо отримання мікрокредиту є згода споживача на доступ до інформації, що складає його кредитну історію, та на збір, зберігання, використання та поширення через бюро кредитних історій, уключене до Єдиного реєстру бюро кредитних історій

36

VII. Подання споживачем звернення та терміни його розгляду

37

До фінансової установи:

38

перелік контактних даних фінансової установи зазначено в рядках 2, 4 - 6 таблиці додатка 1 до Положення про інформаційне забезпечення фінансовими установами споживачів щодо надання послуг споживчого кредитування (далі - Положення).
Термін розгляду звернення - не більше одного місяця з дня його надходження.
Загальний термін розгляду звернення (у разі його продовження, якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо) не повинен перевищувати 45 календарних днів або

39

до Національного банку України:

40

перелік контактних даних розміщено в розділі "Захист прав споживачів" на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку України.
Термін розгляду звернення - не більше одного місяця з дня його надходження.
Загальний термін розгляду звернення (у разі його продовження, якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо) не повинен перевищувати 45 календарних днів або

41

до суду:

42

споживач звертається до судових органів у порядку, визначеному законодавством України (споживачі фінансових послуг звільняються від сплати судового збору за позовами, пов'язаними з порушенням їх прав як споживачів послуг)

 

Додаток 9
до Положення про фінансові послуги Кредитної спілки «Довіра» 


 

 

КРЕДИТНА СПІЛКА «ДОВІРА»

 

 

Додаток 2
до Положення про інформаційне
забезпечення фінансовими установами
споживачів щодо надання послуг
споживчого кредитування
(пункт 17 розділу II)

ІНФОРМАЦІЯ
про істотні характеристики послуги з надання споживчого кредиту (без застави) (ця інформація містить загальні умови надання фінансовою установою послуг споживчого кредитування та не є пропозицією з надання цих послуг. Запропоновані індивідуальні умови залежатимуть від результатів оцінки фінансовою установою кредитоспроможності, проведеної на підставі отриманої від споживача інформації та з інших джерел за наявності законних на це підстав, і надаватимуться споживачу до укладення договору у формі паспорта споживчого кредиту)

I. Загальна інформація

№ з/п

Вид інформації

Інформація для заповнення фінансовою установою

1

2

3

1

I. Інформація про фінансову установу

2

Найменування

Кредитна спілка «Довіра»

3

Номер і дата видачі ліцензії/свідоцтва

Ліцензія «ЗАЛУЧЕННЯ ФІНАНСОВИХ АКТИВІВ ІЗ ЗОБОВ'ЯЗАННЯМ ЩОДО НАСТУПНОГО ЇХ ПОВЕРНЕННЯ» (дата рішення: 26.01.2017 року (розпорядження Нацкомфінпослуг № 162)

Ліцензія «НАДАННЯ КОШТІВ У ПОЗИКУ, В ТОМУ ЧИСЛІ І НА УМОВАХ ФІНАНСОВОГО КРЕДИТУ» (дата рішення: 16.03.2017 року (розпорядження Нацкомфінпослуг № 607)

Серія та номер Свідоцтва про реєстрацію фінансової установи КС № 260                  

Дата видачі Свідоцтва про реєстрацію фінансової установи 15.06.2004 року                     

4

Адреса

93500, Луганська обл., смт. Новоайдар, вул. Незалежності, 4

5

Номер контактного(них) телефону(ів)

            (06445) 9-29-98

6

Адреса електронної пошти

Dovira775@ukr.net

7

Адреса власного вебсайта

https://www.doviran.naksu.org

8

II. Основні умови споживчого кредиту

9

Мета отримання кредиту

Придбання худоби, добрив,птиці,насіння, дров, мотоблоків,нерух.майна, будівельних матеріалів,авто,причепів, меблів, аудиотехніки,відеотехніки,побутової техніки,комп»ютерів та інше

Будівництво та ремонт (реконструкція) нерухомого майна.

Навчання,весілля,відпочинок,лікування

10

Цільова група споживачів

Платоспроможні

11

Сума/ліміт кредиту, грн

 Вище 6500 грн.

12

Строк кредитування, дн./міс./р.

          Від 3 до 12 місяців

          Понад 12 місяців

13

Процентна ставка, відсотки річних

                           60%

14

Тип процентної ставки (фіксована/змінювана)

                       фіксована

15

Реальна річна процентна ставка, відсотки річних

                            79.6%

16

Розмір власного платежу споживача (за наявності), відсотки від суми кредиту

                             ні

17

Спосіб надання кредиту

      Готівковим або безготівковим

18

Умови автоматичного продовження строку дії кредитного договору

                            ні

19

Забезпечення виконання зобов'язань порукою

                            так

20

III. Інформація про орієнтовну загальну вартість споживчого кредиту для споживача

21

Загальні витрати за кредитом [уключаючи відсотки за користування кредитом, комісії фінансової установи та інші витрати споживача на супровідні послуги фінансової установи, кредитного посередника (за наявності) та третіх осіб], грн

 

                   Вище 2290 грн.

22

Орієнтовна загальна вартість кредиту для споживача за весь строк користування кредитом (сума кредиту та загальні витрати за кредитом), грн

          

                  Вище 8790 грн.

23

IV. Порядок повернення споживчого кредиту

24

Періодичність погашення:

                  

25

суми кредиту

         В кінці строку дії договору

26

відсотків, комісій та інших платежів за користування кредитом

                    щомісячно

27

Схема погашення

                      ануїтетна

28

Гіперпосилання на вебсторінку фінансової установи, де зазначені способи погашення кредиту, за наявності

https://www.doviran.naksu.org

29

Попередження: споживач повертає суму кредиту, комісії та відсотки за його користування відповідно до умов договору та вимог законодавства України

30

V. Можливі наслідки в разі невиконання споживачем обов'язків за договором

31

Відповідальність за прострочення виконання та/або невиконання умов договору [уключаючи неустойку (штраф, пеню)]

( штрафи,пені)  ні

32

Інші заходи:

33

право фінансової установи у визначених договором випадках вимагати дострокового погашення платежів за кредитом та відшкодування збитків, завданих йому порушенням зобов'язання

34

унесення інформації до кредитного бюро, формування негативної кредитної історії, що може враховуватися фінансовою установою під час прийняття рішення щодо надання кредиту в майбутньому

35

VI. Права споживача згідно із законодавством України

36

До укладення договору:

37

отримання від фінансової установи пояснень з метою оцінки договору з огляду на потреби та фінансовий стан споживача

38

безкоштовне отримання на вимогу споживача копії проєкту договору в електронному вигляді, крім випадків, коли фінансова установа не бажає продовжувати процес укладення договору зі споживачем

39

звернення до фінансової установи щодо ознайомлення з інформацією, на підставі якої здійснюється оцінка кредитоспроможності споживача, уключаючи інформацію, що міститься в бюро кредитних історій

40

Після укладення договору:

41

відмова від договору про споживчий кредит протягом 14 календарних днів з дня укладення цього договору (у разі відмови від такого договору споживач сплачує відсотки за період із дня одержання коштів до дня їх повернення за процентною ставкою, установленою цим договором, та вчиняє інші дії, передбачені Законом України "Про споживче кредитування" або договором)

       так

42

Обов'язковою умовою для укладення договору щодо отримання споживчого кредиту є згода споживача на доступ до інформації, що складає його кредитну історію, та на збір, зберігання, використання та поширення через бюро кредитних історій, уключене до Єдиного реєстру бюро кредитних історій

43

VII. Подання споживачем звернення та терміни його розгляду

44

До фінансової установи:

45

перелік контактних даних фінансової установи зазначено в рядках 2, 4 - 7 таблиці додатка 2 до Положення про інформаційне забезпечення фінансовими установами споживачів щодо надання послуг споживчого кредитування (далі - Положення).

Термін розгляду звернення - не більше одного місяця з дня його надходження. Загальний термін розгляду звернення (у разі його продовження, якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо) не повинен перевищувати 45 календарних днів або

46

до Національного банку України:

47

перелік контактних даних розміщено в розділі "Захист прав споживачів" на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку України.

Термін розгляду звернення - не більше одного місяця з дня його надходження.

Загальний термін розгляду звернення (у разі його продовження, якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо) не повинен перевищувати 45 календарних днів, або

48

до суду:

49

споживач звертається до судових органів у порядку, визначеному законодавством України (споживачі фінансових послуг звільняються від сплати судового збору за позовами, пов'язаними з порушенням їх прав як споживачів послуг)

 

 

 

 



 

   
   
Національна асоціація кредитних спілок України